9 tips til et sundt underliv

sundt underliv

En glad underetage er en sund underetage. Ved du, hvordan du behandler dit underliv, så det holder sig i sin bedste form? Få 9 gode tips her!

Undertøj i bomuld

Det kan godt være, at du synes de syntetiske trusser stråler af sex, men de er ikke gode for dit underliv hver dag. Bomuldstrusser derimod – eller bare bomuldsindlæg – giver huden plads til at ånde. Så kan du altid gemme blonderne til særlige lejligheder.

Ja, faktisk er det ikke en helt dum idé at ’lufte ud’ en gang imellem ved at sove uden undertøj. Husk også at vaske alt dit lingeri på 60 grader – og skifte dit undertøj hver dag (men det vidste du godt. Ikke?).

Indlæg

Hvad er varmt, fugtigt og øger risikoen for svamp? Svaret er trusseindlæg.

Ikke-åndbare indlæg øger pH-værdien på huden og ødelægger skedens beskyttende syrebalance. Det bedste du kan gøre for dit underliv, er enten helt at undgå indlæg – eller vælge nogle med et særligt højt bomuldsindhold.

Toilet-teknik

Tør dig altid fra front og bagud, så forhindrer du bakterier i at komme ind i dit intimområde – og det mindsker risikoen for de knap så sjove urinvejsinfektioner.

Brug så blødt toiletpapir som muligt og undgå toiletruller med højt niveau af træfibre, antibakterielle tilsætningsstoffer eller fugtet toiletpapir med duft. 

Menstruation

Menstruation giver humøret svingninger og kan få dig til at føle dig beskidt. Prøv at starte dagen med en Vivag-vask af underlivet, der fjerner nattens menstruationspletter og giver dig en ren følelse i kroppen.

Vælg bind med færrest mulige syntetiske fibre og undgå tamponer, hvis du har en infektion. Det er vigtigt, at du skifter tamponerne hver 3-6. time de første dage af menstruationen og herefter hver 4-8. time, så bakterierne kan holdes fra døren. 

Kegel-øvelser

Kegel-øvelser er fantastiske: De kan forberede din krop på en fødsel, forebygge løs bækkenbund, forhindre inkontinens når du skal tisse og øger den seksuelle tilfredsstillelse for dig og din partner. Ja tak!
For at finde ud af, om dine muskler fungerer som de skal, kan du prøve at stoppe en urinstråle, når du tisser.

Kegeløvelserne laves sådan her: Hold spændingen i 5 sekunder og giv slip. Gentag. Træn denne øvelse 10 gange, når du eks. sidder foran tv’et, på arbejdet etc. Prøv om du kan arbejde dig op på 10-sekunders hold. Denne øvelse kan du nu lave 3 sæt med 10 gentagelser om dagen – alle vegne. Helt ærligt, hvem skulle kunne se det?

Hårfjerning

Kønsbehåring er godt til at fange snavs og bakterier, så det ikke lander i dit underliv. Men at holde busken trimmet er heller ikke en dårlig plan. En del hårfjerningsprodukter kan skabe rødmen eller irritation i intimzonen, så sørg for at have barbergelé og mild Vivag intimsæbe, inden du griber til skraberen.

Vask også gerne din nye Brazilian med mild intimvask – så holder bakterierne sig fra de sarte områder.

Personlig hygiejne

Plej din naturlige balance dernede ved at holde dig til én daglig vask med Vivag intimsæbe. For meget rengøring kan nemlig være lige så skidt som dårlig hygiejne, fordi det forstyrrer din krops naturlige forsvarsmekanismer.

Undgå almindelig sæbe, farvestoffer, parabener, parfume, svampe og vaskehandsker i trekantområdet, og vask kun ydersiden af din vagina – det vil den være glad for. 

Lægetjek

Undersøgelse af dit underliv er med til at holde styr på kønssygdomme og celleforandringer. Det er lægens job at hjælpe, så du kan roligt læne dig tilbage på briksen og vide, at du passer godt på dit underliv.

Sex

Det kan være en god idé at vaske dig før og efter sex. Det minimerer risikoen for infektioner – for jer begge to. Har du tissetrang efter sex? Det er slet ikke så dumt! Det betyder bare at din krop renser ud og genetablerer din balance.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM